perspectivă de modelă la 50+

Am fost deunazi fotomodela. La 50+. Shooting, brief "buni-cool" :)), fitting-uri ravisante, coform traditiei, by @pelger, pus mana de la mana, zeci de poze si pozitii, artist fotograf super calm si gazda excelenta, bashca rabdatoare cu mine, as in @alexrosieanu, ce sa mai, interesant. O zi grea, pe tocuri de 14, dar plina de lumina:)
M-am prabusit in canapele, machiata toata, ruj fucsia si m-am intrebat asa, ca ma stiti over-reflexive :)))): oare de ce eu si de ce acum? Si ce sa fac cu asta, in afara de sa ma bucur?
Si m-am prins intuitiv ca, de fapt si de demult, una din dorintele mele de-acolo, din suflet este sa fac cumva sa ajut, in dreptul meu, sa terminam cu preconceptiile. Toate, dar mai cu seama asta ridicata la fileu de vremuri, simbolica, bolnavicioasa si contraproductiva ca gata, dupa 45, 50 esti automat pe calea "s-a- nchis la paine". Hello!  Abia s-a copt! :))))
Ca intre 20 si 30 te duci tare -n lume, zanatec, pe drive maxim si afli cam ce doresti, pe unde, cum, intre 30 si 40 bagi 9- to- 5- spre- 9 ca angajat, sa casa, sa masa, sa banci, sa jug, pe la 40 si te trezesti praf si trist ca praf, ce rost are, ca ai bani da-i bagi in terapii si-un pic de plimbare afar', sa respiri, sa gusti calitatea civilizatiei, dupa care vine jumatatea de secol. Mwuhaha. Ai implinit-o. Ti-a dat-o Dumnezeu. Ia-o p-asta. Teoretic, cam stii cine esti, ce vrei- ce nu, no bullshit- fuck off, stai pe 5 tone de expertiza, incepi sa-ti faci curat in anturaj, si-n casa, dar societatea zice...mmmmm, not young any more. Nici macar nu se uita la tine, doar la cifra. Si din statistica dispari ca target, mama lui de capitalism salbatic, bazat pe cifra, nu pe om :)))
Si cand statistica se-ntalneste personal cu tine este woooow, tu ai 50 +? Nu creeeed!!!! vreau sa vad buletin, n-ai cum, wow, bravo! Pai, hey! Wake up call!!! Nu e de cifra, e de cum ti-i sufletu' :)))) Hello, sufletul, ala care -ti ramane curios, care sta cu oameni pe langa el, care vede ce-i frumos, care are grija, care vrea sa infloreasca una-ntr-una, care face samburei si seminte sa le sadeste mai departe, printre de lasatrii superbi, vorba lu' mama "frumoasa-i tineretea, maica"!!! Ca e. Si, ce crezi, iti poate ramane in ochi :) Ca sufletul n-are varsta, aia e. Are un pic mai multa intelepciune, hopefully, ca nah, e trecut prin toate cele, dar nu-i "trecut", ca n-are varsta. Pe dinlauntru la fel te simti, cum esti tu, tot tu. Plus 7 riduri de expresie si articulatii mai greu de miscat, asta daca ai noroc si -ai avut si-un pic grija, normal. Stii ridurile alea pe care numai tu le vezi intr-o buna dimineatza, ca apar pe rand :))) si care te baga-n panica direct daca le dai voie? Stii ridurile alea pe care ti le acoperi numai ca sa fii inca acceptat si primit? Ca si moda asta cu over-botox-always- filter nu a venit ea degeaba. A venit pentru ca s-a promovat numai si numai tineretea ca aparenta si coaja. Ani si ani si ani la rand! Stiti ce zic. Sport, diete, fillerine, buze, baga aia, nu face aia, de ce nu incerci ailalta, Jesus! STOP IT! Speriati masculii :))) Echilibrul este legea Naturii! Cum de ne ducem atat de mult cu capul, iesind din el? Ce diavol extremist ne conduce viata, cand masura este singura Lege, aia a bunului simt? Unde ne-am dus, fratilor?!?! :)))) Imagine- forma fara fond. 
Ok, ca sa fie clar- eu inteleg ca, daca se intampla lucrurile astea, degeaba nu se intampla. Orice se intampla ne arata ceva, pentru ca asa functionam toti, prin experienta si comparatie, ca sa ajungem, eventually, la niste concluzii cat mai sanatoase, adik mai benefice. Asa e-n natura noastra de oameni, sa ne dam cu capul de toate alea. Ai vazut pisica ce calma e. Impecabila homeostatic, chiar si cand trage sa crape. Noi, neeeah :))) Poate vedem, totusi, cat de frumosi suntem fiecare in parte :) Poate aratam, totusi, ca toate varstele sunt frumoase, fiecare in felul ei :) Poate, daca tot lucram in comunicare, reusim sa spunem povesti adevarate, cu fetze reale, retusate cu intentia buna, nu drastic, de masca, si sa scoatem in evidenta ce avem noi mai frumos, ca deh, suntem fiinte estetice, si asta e ok. Poate reusim sa urcam si noi pe catwalks oameni si varste, nu masti si filtre. Poate ne iese sa apreciem calitatea dinlauntru a fiecaruia, sa ne facem complimente mai des decat ochiade, sa ne angajam si monetizam calitatile astea ale varstelor cu mai multa intelepciune, senioritatea mai asezata alaturi de tineretea care aduce vitalitatea ei magica si perspectiva proaspata. Sa fim impreuna pe scena, mai pe simplitate si veselie, asa :) Sa creem moda si colectii care sa ne avantajeze pe fiecare-n parte, dar pe toti la un loc, sa invatam si noi unii de la altii ce conteaza, fara preconceptii. Sa deschidem discutia si usa si calea sa ne vedem cu adevarat unii pe altii, fiecare cu talantzii lui si bubele lui in cap, ca all we need is love. Atat. Asta e singurul adevar, iar adevarul asta contrafacut si extremist in care ne afundam cataleptic ne va ucide incet si depresiv, fix omenia.
O singura concluzie am: frumusetea nu exista fara iubire, pentru ca se naste din ea. E deja principiu, lol.

Sus inima si paharul!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

angajarea, parteneriatul și prejudecățile de bulă resemnată

8 steps for successfully marketing yourself online