thinking PENTAGRAM

Probabil ca mesopotamienii au fost cei care au legat regalitatea de simbolul pentagramei si de atunci, mai nimic nu s-a schimbat.

Eliphas si Anton LaVey au adus la o “redefinire” a simbolismului pentagramei.Pentagrama are si o dimensiune esoterica: in general reprezinta cele 4 elemente (pamant, foc, apa, aer) plus ceea ce este numit “suflet” Alaturarea celor 5 elemente da nastere luminii si ordinii in Univers. Am mai putea vorbi despre omul vitruvian, care formeaza o pentagrama.
In textele Sumeriene pentagrama reprezinta cele 5 planete vizibile, iar acordand aceasta cu matematicianul, occultistul si filozoful grec Pitagora, 5 reprezinta numarul omului din motivul diviziunii corpului sau, cap, maini, picioare, si totodata fiecare dintre cele cinci varfuri ale pentagramei reprezentand unul dintre cele 5 elemente care constituiau omul: focul, apa, aerul, pamantul si etherul.Acest simbolism particular a persistat de-a lungul secolelor si a avut o mare influenta asupra teologiei si diverselor traditii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

angajarea, parteneriatul și prejudecățile de bulă resemnată

8 steps for successfully marketing yourself online