democrat sau autocrat

autocratii si democratii s-au asortat vreodata? ce puncte comune de pornire pot avea? ce-i mana la consens? oamenii lor cu puterea lor de decizie? oamenii sunt in spatele cifrelor? vointa lor, daca e exprimata, ar trebui sa conteze, sa fie turnesol. ei stau sau nu stau, fac sau nu fac, aleg democratul sau autocratul. e dreptul lor.
turma merge cu autocratul pentru ca e si se cere condusa de un singur cap si de frica, so ramane in vesnica mediocritate, neavand alternative constructive din care sa creasca. autocratul este mostly taker si giver pe un sens unic, restrictiv, al lui. s-ar putea sa greseasca, s-ar putea sa nu...chiar daca are cele mai bune intentii.
democratul are incredere si da libertate oamenilor, le da alternativa. este un giver mai intai. ii respecta si obtine tot ce-i mai bun de la ei pentru asta. da sanse si are mai multe sanse de evolutie consistenta, deci rapida.
ambii, si democratul si autocratul, pot fi la fel de pretentiosi, pot avea intentii la fel de bune, dar obtin rezultate diferite in timpi diferiti.
pentru ca pana la urma e o chestiune de abordare: egoista sau altruista.
si pana la urma, depinde ce alegi sa vrei.

P.S sa nu ne amagim, se pare ca tehnocratul castiga, anyway. hahaha!!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

angajarea, parteneriatul și prejudecățile de bulă resemnată

8 steps for successfully marketing yourself online