diferenta intre prost si mediocru este...

CARE ESTE DIFERENTZA INTRE PROST SI MEDIOCRU? eu ziceam ca tine si de vointa sa fii mediocru si ma omoara lumea p-aici...:(
ha?...

Comentarii

tandem toujour a spus…
sa incepem cu dex-ul nostru cel de birou (dexonline desigur):
1. PROST, PROÁSTĂ, proşti, proaste, adj., s.m.şi f. 1. Adj., s.m. şi f. (Om) lipsit de inteligenţă, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac
2. MEDIÓCRU adj. 1. Care se află între două limite extreme, mijlociu, potrivit; care nu iese din comun, nu se evidenţiază prin nimic, modest, banal. 2. Lipsit de inteligenţă, de capacitate ori cultură, de spirit; fără valoare.

Ok,se pare ca in dex exista o definitie comuna: "lipsa de inteligenta".

Realitatea este alta: prostul e prost din nascare, deci nu isi da seama de propria-i prostie. Ca si in cazul barbatilor care sunt condusi de instinct:)), prostul e condus de prostie. Si nu ii poti reprosa prea multe.

In schimb, mediocrul este mediocru pentru ca se complace in asta. Eu sunt mediocra. De ce? Pentru ca mediocritatea inseamna comoditate in primul rand. Pentru ca mediocritatea inseamna sa te lasi purtat de val. Sa nu fi lider, sa nu fi nici cel din urma. Mediocritatea inseamna nota 7 la scoala. Mediocritatea este dobandita, nu este innascuta.

Si viziunea 2 despre mediocritate. Cand Sidhartha vorbea despre calea de mijloc vorbea despre mediocritate? Atunci mediocritatea este cel mai greu de obtinut echilibru. Vorbesc de mediocritatea constanta...

Eu sunt o mediocra inconstanta:))
carmensterian a spus…
I agree...tzine si de vointa, in mediocritate te complaci, nu depui nici un efort, te balacesti cantr-o balta, nici rece, nici cald...caldutz...adik in compromis, adik mediocru. Prostul e prost saracul, n-ai ce-i cere, n-are nici o vina, e prost de la Dumnezeu.
Anonim a spus…
Ceva mediocru nu iese din comun prin nimic, pe cand ceva prost e nesatisfacator, rau... Daca ne amintim de "aurea mediocritas" (Horatiu), inseamna "calea de mijloc", deci nimic rau. Din contra, calea de mijloc e o valoare cat se poate de demna de urmat in buddhism si in zen... In schimb, prostia doare... si de obicei prostia unuia ii doare pe altii :)
Anonim a spus…
prostia e Dumnezeiasca, mediocritatea e umana
Anonim a spus…
hai ca ati inceput sa confundati mediocritatea cu calea de mijloc, adik echilibrul.

echilibrul se face intre bine si rau, pe cand mediocritatea face parte din rau.
Anonim a spus…
Mediocrul aleargă 100m în.. 15 secunde, să zicem, pe când prostul nu aleargă deloc pen'că nu e în stare să se încheie la şireturi.

"Să ieşi din mediocritate" este o falsă problemă. Pentru ca este un trend, un efort generalizat, un loc comun. Eu văd doua posibilităţi:

a) geniul (Mozart, de ex.) - nu mi se pare ca ţine de voinţă, în principal, ci de calităţile native

b) ieşirea singulară din mediocritate: să zicem golul lui Schilacci de la Campionatul Mondial din Italia '90. Ori, dacă e singulară, atunci de fapt nu ieşi din mediocritate, tot în ea te scalzi în majoritatea timpului. Dacă ieşi de mai multe ori şi nu eşti un geniu, atunci vor reuşi şi alţii. În acest caz, mediocritatea nu dispare, ci este urcată 3 trepte mai sus. Ceea ce ieri era excepţional, în noua situaţie ar fi mediocru. După cum zicea şi Pascal despre normalitate ;)

Eu cred ca mediocritatea are o conotaţie negativă nemeritată. Mediocritate înseamnă firesc şi normal, mediocritatea plăteşte facturi.

Îmi vine în minte cazul unui fotograf de succes, din NY, dacă nu mă înşel. Pentru factori pozează cataloage, pentru pasiune face poze de artă.

Ce s-ar întâmpla dacă marketingul s-ar schimba de mâine şi, în loc de poze de produs, s-ar folosi fotografii de artă? Nimic deosebit, fotografiile de artă ar fi noua mediocritate, iar rebelii, cei ce vor să iasă din mediocritate cu orice preţ, ar fotografia, febril şi pasionat, poate în ascuns de frica ridicolului, într-un atelier romantic de mizer, prăjitoare de pâine şi aspiratoare. Pe care le-ar prezenta confraţilor în veritabile expoziţii underground.
tandem toujour a spus…
asa cum spuneam sunt 2 moduri de a intelege mediocritatea, jun. daca mediocritatea e vazuta ca si cale de mijloc sau ca si constanta pozitiva, atunci e de bine.

dar nici macar asa nu sunt sigura - adik intruchiparea lui buddha pe pamant de ex, era mediocru? este mediocru un om care devine lider spiritual? e mediocru un om kre, chiar dak propovaduieste calea aceasta de mijloc, a iesit din ea? huh...

iar prostia de care vorbeam este cea innascuta (exista oameni cu IQ de 85) nu acea prostie cultivata, acea prostie care vine din lipsa de informatie, din mitocanie, din lipsa de rusine. sunt niste mici mari diferente aici:)
Anonim a spus…
hai sa exceptam exceptiile: idiotii si geniile. ei sunt asa pentru ca natura i-a lasat asa, dandu-le sansa de a salava lumea ducand-o inainte prin idei sau sansa de a fi fericiti (cei saraci cu duhul). tot natura a lasat si mediocrii, adik tot restul lumii. toti ne nastem mediocri. din mediocritate te scot educatia, mediul, familia...pana la un punct, apoi te scoate (sau nu) propria vointa.din kkt iesi singur.si mai cred ca mediocritatea nu plateste facturile, ci se chinuie sa le plateasca, negasind solutii.
tandem toujour a spus…
imi pare rau dar nu cred ca ne nastem mediocri. nu cred ca suntem egali din nastere, fie si in mediocritate. desigur ca suntem suma experientelor, mediului. dar mediocritatea nu este inscrisa in genetica noastra ci este cultivata la randul ei. si da, normal ca tine de vointa sa iesim din mediocritate. si din kkt oi iesi singur, dar pana atunci tot intrebi in dreapta si in stanga, pentru a gasi solutii si alte viziuni asupra unui kkt.
carmensterian a spus…
intrebi in dreapta si in stanga doar daca iti dai seama de kkt si vrei sa iesi din mediocritate. vointza face diferentza. dar si vointza asta vine din codul tau genetic si din educatie, nu depinde numai de constiinta ta. vointa este suma finala, catalizatorul. da, si eu cred ca nu ne nastem toti egali, adik egal de mediocri. dar mediocritatea are grade, k la scoala: intre 5 si 8 esti mediocru. drept pt care marea masa e intr-adevar mediocra.
Anonim a spus…
Păi mediocritatea nu e similară cu kkt, asta vream să spun.

Este o modă made in Cosmopolitan, clicheistică, să condamni mediocritatea, dar este greşit.

Ce trebuie să faci este să te perfecţionezi, să îţi faci treaba cât mai bine. Asta este comparaţie cu sine. Când vorbeşti despre mediocritate, înseamnă că te compari cu ceilalţi.

Ori, dacă vrei să produci ceva bine, indiferent de domeniu, înseamnă să perfecţionezi procesul de dragul procesului. Dacă îl perfecţionezi pentru a fi mai "şmecher" decat ăştia, mediocrii, atunci este un demers ipocrit, pentru că te interesează o condiţie formală, comparaţia cu ceilalţi, iar nu o condiţie de fond, evoluţia produsului.
carmensterian a spus…
ok...mediocritatea fiecaruia e kktul fiecaruia. I agree. asta ziceam si eu. e o chestiune de raportare la tine insuti si la ceilalti. de perceptie. evaluezi prin comparatie. decizi in functie de ce-ti doresti si unde vrei/poti sa ajungi. important este sa te si folosesti la potentialul tau maxim.

Postări populare de pe acest blog

decalog

8 steps for successfully marketing yourself online