de ce nu...

Am citit astazi cateva randuri care mi-au atras atentia prin adevar. Adevar nu se scrie cu caps pentru ca adevarul este vizibil anyway. Lumea poarta masti si joaca roluri, ca sa ascunda adevarul. Adevarul se ascunde in spatele fricii. Mastile sunt agresive sau cool sau fardate, ele vor sa apere interese personale, asocieri cu asa zisele 'valori', politici, puteri. Mastile te asociaza cu puterile altuia plin de tupeu elocvent, te urca pe scara sociala, te arata lumii asa cum ar trebui sa apari ca sa fii in randul lumii. Baloane de sapun. Ieftin. Puff...

Randurile vorbeau despre retragerea inlauntru, unde te gasesti pe tine care erai entuziast pornit, vorbaret, fascinant, plin de bucurie, odata. Vorbeau despre cum iti dai seama ca ti-e dor de tine, acum cand te simti obosit.
Retragerea in tine e dificila, e un fel de purgatoriu. Care dureaza. In tine e greu sa te gasesti. Pentru ca in tine e greu sa te disociezi de 'vocea' din capul tau care iti spune ce ai fost invatat, de vocea-dusman care esti tu insuti pentru tine insuti, din frica, frica de a nu fi acceptat, elementara. Vocea care pare a face parte din tine, vocea care pari sa fii tu, dar nu esti tu, este vocea aliniatilor alienati de-atata manipulare, de reguli. Vocea de care daca treci te gasesti. Gandul tau obsedat de imagine.
Valoarea ta nu poate fi daunata de ce ti se spune, de efortul tau de a-ti gasi loc si de a fi acceptat. Adevarul tau nu trebuie ascuns, pacalit. WTF
Intotdeauna am admirat oamenii care stiu ce vor.
Acum mi-e oarecum mila de oamenii care cred ca stiu ce vor, dar poarta masca si sunt nefericiti pentru ca se ascund in spatele fricii. Si mor fara macar sa simta ca mor.
Bucuria sta in a face ce simti ca-ti face bine. In a te iubi prin asta. In a spune ce simti deci ce crezi stiind ca locul tau este undeva si-l vei gasi daca esti true to yourself. E un puzzle care se construieste if you connect the dots behind si daca esti treaz.

Bucuria inseamna simplitate, nu stie de frici. Inseamna iubire, nu stie de frici. Inseamna natura ta, nu stie de frici. Frica este doar in capul tau, dictata de gandul din capul tau care iti vorbeste cu vocea altora. In rest, totul se leaga, oricum.
Daca esti fake si-ai ajuns asa sus, o sa cazi. Pentru ca adevarul tau este o evidenta in calculatia naturii si pe ea n-o poti pacali. O sa vezi...O sa simti asta...
Si vei ramane cu cei ca tine.
Uite d-aia imbatranesc greu, inteleapta asa cum par :) Plang dar nu imbatranesc. Pentru ca rad in mine...I see...
Am putea sa iesim din criza de identitate, daca ne-am baza pe valoare...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

angajarea, parteneriatul și prejudecățile de bulă resemnată

8 steps for successfully marketing yourself online